FRENCH CHIC STYLE

Wie met enige regelmaat onze boutique aan de Breitnerlaan binnen wandelt, weet dat Tralala een en al Frankrijk ademt. We just love the French Chic Style die ooit door Coco Chanel geïntroduceerd werd. We danken miss C dan ook op onze blote knietjes voor haar invloedrijke designs die vandaag de dag nog steeds furore maken.Want hoewel de kaasjes hemels zijn en we de Chassagne-Montrachet maar wat graag achterover slaan, is de kleding pas echt een hellelujah-momentje waard.

Photo credit: Garance Doré

Parijs mag dan de stad van de liefde en het licht zijn, wat ons betreft is het vooral de onbetwiste capital of fashion. Niet voor niks hebben we dan ook een flink aantal merkjes uit het door ons zo geliefde land in de collectie opgenomen. Denk aan Antik Batik, IRO en Des Petits Hauts.

De Franse vrouw is super elegant, vrouwelijk en bijzonder koket. Haar look bevat veel chique details, goede pasvormen, het nodige zwart en mooie aardetinten. Gracieus als altijd wandelt de dame in kwestie het liefst op een paar hoogehakte stappers of een paar stoere (lees moeilijk te krijgen) boots. UGG’s of afgetrapte gympies vind je er bij hoge uitzondering. Zelfs met minus vijf op de thermometer paradeert een Parisienne nog uiterst stijlvol langs de Seine. In een mantel weliswaar (jas klinkt zooo ordinair) en nog net niet met een glas champagne.

Photo credit: Garance Doreé

De franse mademoiselle betrap je zelden in een outfit die niet past bij het lichaam in kwestie. Te strakke broeken met buikjes die er aan alle kanten uitpuilen? No way dat het haar overkomt. Ze begrijpt als geen ander het concept van goed gesneden kledingstukken en passende fits. Daarbij komt dat de een paar goede voelsprieten heeft ontwikkeld voor het creëren van weergaloze combinaties. In de kast hangen dan ook geen meters goedkope tops en tees die na twee keer wassen uit elkaar vallen. Nee, de Franse dame koopt liever een paar mooie pronkstukken en bouwt haar garderobe zorgvuldig op met musthaves in goede kwaliteiten.

Kiss Kiss,

Olivia Marcus

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: